Home » Consuma RESPONSABIL!

Consuma RESPONSABIL!

BINEINTELES CA TOTI AVEM LIMITELE NOASTRE

BETI RESPONSABIL!

Alcoolul si viata ta

A consuma alcool moderat inseamna a consuma atat cat sa te simti bine si sa poti socializa. 

Atunci cand beti asigurati-va ca printre bauturile alcoolice consumati suficienta apa sau bauturi non-alcoolice si asigurati-va fie ca ati mancat inainte de a incepe sa beti , fie mancati in timp ce consumati bauturi alcoolice.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) le recomanda consumatorilor sa distribuie numarul de bauturi alcoolice de-a lungul unei saptamani precum si sa aloce o pauza de 2 zile in care sa nu consume alcool.

La fel de important este cand si cum beti.

Consumand repede bauturile alcoolice sau fara sa fi mancat inainte nivelul de alcool din sange va fi mai mare, acest lucru fiind de asemenea influentat si de varsta, sex sau greutatea corporala.
Daca sunteti foarte obositi, bolnavi sau stresati reactia corpului vostru la alcool poate fi diferita.

Alcoolul la volan

Pentru a conduce sigur ai nevoie de o vedere buna, de o judecata corecta si de timpi rapizi de reactie. Alcoolul distorsioneaza toate cele 3 simturi mentionate, prin urmare, abilitatea de a conduce un autovehicul in siguranta este diminuata indiferent de cantitatea de alcool consumata.

Daca va urcati la volan dupa ce ati consumat alcool exista un mare risc sa va accidentati, fie pe voi insiva, fie pe cei dragi voua. De asemenea exista riscul de a fi amendati de politie sau chiar arestati pentru ca ati condus in stare de ebrietate.

Daca va duceti la prieteni la cina, sau iesiti la masa in oras sau pur si simplu iesiti sa beti ceva este important sa stabiliti de la inceputul serii ce persoana va fi soferul pentru drumul de intoarcere, care va consuma doar bauturi non-alcoolice, sau daca aveti la indemana numere de telefon pentrua comanda un taxi.

 

Mesajul este clar: "alcoolul si volanul nu se amesteca".